Holle tegels

De 4 tegels onder de kraan klinken behoorlijk hol. Nu heb ik foto's van de bouw van de badkamer gevonden. Ligt het aan de constructie? Recent de thermostaatkraan vervangen maar die tegel met kraan klinkt doffer en die er boven ook.

Voegen zijn normaal. Maar viel me ineens zo op, weet ook niet of het altijd zo was. Badkamer is ong. 15 jaar oud.

20240408_144412.jpg 20240408_145715.jpg 20240307_153246.jpg
 
Dat zou door de manier van bouwen kunnen komen. De muren links en rechts zijn dan massiever, terwijl de koof hol is. Daardoor kan ook geluidsverschil ontstaan bij kloppen op de tegels.
 
Klonken ze altijd al hol? of weet je zeker dat dat na de nieuwe kraan is gekomen? Is het wel netjes gekit achter de rozetten?
Ik heb ook 2 vloertegels in de badkamer die deels hol klinken, maar dat is vanaf dag 1 zo, en daar gaat niks mee gebeuren.
 
Weet dus niet of ze altijd al hol waren. Kraan hangt trouwens we heell iets scheef. Kan dat kwaad?

De moer van de kraan zelf ging na de eerste keer testen bij lekkage bij s-koppeling ook stroever, toen hing hij nog wel waterpas. Na afhalen en kitten en opnieuw er op hing hij wat schever.

Of moet ik een nieuwe kraan er op zetten?
 
Laatst bewerkt:
Heb er nog even naar gekeken, rozetten zitten wel waterpas, alleen de kraan niet. De moeren gingen ook niet zo soepel voor ik hem er aan deed, ligt het dan aan de kraan?
 
Dat weet ik niet, is nog van vorige bewoners. Hoor er niets achter en voegen lijken me ook droog. Vond het alleen opvallend dat onderste tegels holle klinken in die kolom.

Hebben nl lekkage gehad en alles is dus recent opnieuw gekit door kitbedrijf. Vandaar dat ik nogal oplettend ben.

Zien nu niets meer op plafond onder de douche. Dus maar gewoon zo laten en niet meer aan zitten?
 

Gerelateerde klussen

Reacties
6
Weergaven
13K
Badkamer, waterleiding en afvoer
Deanflip
Reacties
3
Weergaven
615
Badkamer, waterleiding en afvoer
Henk253
Reacties
2
Weergaven
628
Badkamer, waterleiding en afvoer
Spijkeropzijnkop
Reacties
3
Weergaven
10K

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu