Hoe/wie kan gaten in de eerste verdieping vloer/begane grond plafond repareren

Bij het opnieuw laten aanleggen van de leidingen in ons huis, lopen de nieuwe leidingen langs de achterwand van het trappenhuis (van de ketel op zolder naar de afvoerbuis in de kruipruimte). Halverwege vertakken deze leidingen naar de badkamer (op vloerniveau). Om dit te kunnen doen, moest een deel van de muur tussen het trappenhuis en de badkamer doorgebroken worden. Tijdens het verder aanleggen van de leidingen en het installeren van de nieuwe afvoerbuis in de badkamervloer, viel een deel van de vloer onder de buis ook door (er zijn dus gaten in het keukenplafond, waardoor je van de badkamer door de vloer naar de keuken kunt kijken). Nu kan ik vanaf het trappenhuis door deze gaten zowel naar boven in de badkamer als naar beneden in de keuken kijken (dus de hoek/zijkant van de badkamervloer is blootgelegd). De gaten liggen voornamelijk onder de afvoerbuis, omdat de overgebleven vloer dun was nadat de buis was geplaatst

Wat is de veiligste manier om deze gaten in de vloer/plafond te herstellen (als de leidingen eenmaal klaar zijn) om ervoor te zorgen dat de badkamervloer nog steeds structureel veilig is? Of wie moet ik hiervoor inschakelen? Het lijkt erop dat dit meer aandacht nodig heeft (structureel gezien) dan wat een stukadoor zou doen. Overigens, er is een loodgieter bezig met het loodgieterswerk, maar wij dichten zelf de gaten/sleuven die zijn ontstaan door het werk.

Hopelijk is dit duidelijk. Op de foto's wijst de rode pijl naar de badkamer en de groene naar de keuken.

De erste foto is vanuit het perspectief van het trappenhuis en kijkt naar de vloer/plafond van de badkamer/
keuken.
1000104274.jpg
1000104273.png
 
Je hebt zo te zien "vakkundig" de constructieve vloer gesloopt.... Hoeveel betonwapening ben je tegengekomen?
 
Goede vraag, wij hebben deze sloop niet gedaan, dat was onze loodgieter. De vloer is ongeveer 17 cm dik en ik zie stukken betonwapening in het puin dat naar de keuken beneden is gevallen.Ik heb op de plattegronden aangegeven waar de gaten zijn (rood) en de groene lijn is de afvoerbuis/sleuf waaronder de gaten ontstaan.
1000104292.png
1000104293.png
 
Ook de raveling van het trappenhuis steunt hier op. Dat is niet goed.

Bel morgen Bouw- en woningtoezicht maar. En ik hoop dat de loodgieter een hele goede aansprakelijkheidsverzekering heeft. Die vloer zou zomaar in kunnen storten.
 
De sleuf zit gelukkig in de overspanningsrichting van de vloer dat is minder heftig dan in dacht.
op basis van de schetsen zie ik niet direct gevaar voor instorting
De weg via bouwtoezicht zou niet mijn keuze zijn ik zou een constructeur bellen.

helaas zijn er loodgieters en elektriciens die zomaar gaten maken in constructieve onderdelen zonder zich er van te verzekeren dat de opdrachtgever heeft laten uitzoeken of dit wel kan.
 
  • Like
Waarderingen: Rosee28
Ik zie nog meer licht gaten onder de PVC buizen naar beneden. Als ik kijk naar de dikte van de buizen dan denk ik dat daar ook de betonwapening weg is gehaald.
 
@Robbie's Correct! Er zijn kleine gaten, het gedeelte van de vloer onder de afvoerbuis lijkt erg dun te zijn. De originele afvoerbuis liep echter op dezelfde plek, dus ik weet niet zeker hoeveel versteviging er oorspronkelijk in dat deel zat!
Bedankt voor het advies allemaal, ik zal contact opnemen met een bouwkundig ingenieur hierover.
 

Gerelateerde klussen

Reacties
7
Weergaven
137
Binnenmuren, wanden en plafonds
Arie0512
Reacties
5
Weergaven
137
Binnenmuren, wanden en plafonds
Sander 1972
Reacties
1
Weergaven
154
Binnenmuren, wanden en plafonds
IJkenhout
Reacties
1
Weergaven
149
Binnenmuren, wanden en plafonds
Walker
Reacties
0
Weergaven
150
Binnenmuren, wanden en plafonds
7416bram

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu