Hoe werkblad aan betonnen muur bevestigen en schuifdeurtjes monteren?

Beste klussers,

Ik ben bezig met het renoveren van de waskamer. Na het verwijderen van de koof wil ik een werkblad met spoelbak plaatsen om de ruimte bruikbaarder te maken. Het idee is om een horizontale balk tegen de betonnen scheidingsmuur te bevestigen om hierop de achterkant van het werkblad te kunnen laten rusten. Aan de rechterzijde kan ik iets soortgelijks doen maar dit wandje is hol en van twee lagen gipsplaat of triplex (totaal 8cm 'dik'). Links komt nog een kleine koof om de standleiding dus waarschijnlijk komt het werkblad niet volledig van muur tot muur breed.

Het werkblad wordt zo'n 2m breed en 57cm diep.

Hoe kan ik er voor zorgen dat het werkblad goed ondersteund is? Ook wil ik graag een soort (schuif) deurtjes links van de wasmachine plaatsen om de boel af te dekken, maar ik heb totaal geen idee hoe ik zoiets zou moeten aanpakken. Hopelijk kunnen jullie wat tips en advies geven:wink:

waskamer project 3.jpg


Een ander punt is hoe ik het beste de opbouw elektra WCD kan laten aanleggen. Het wordt lastig om een WCD voor de wasmachine op 61cm van het kraantje te plaatsen. Ook voor de ventilatiebox komt er een WCD onder het werkblad en misschien nog eentje boven het werkblad.
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu