Hoe lang wachten met het raam of deur dicht doen na verven?

De ramen zijn vanochtend in de lak gezet en ik vraag me of of ik ze nu dicht kan doen? Ik bedoel dan op het haakje zetten zodat het toch op een kiertje open staat.
Ik lees online dat je minstens 5 uur moet wachten tot je het voorzichtig dicht kan doen maar ik heb net voorzichtig even gevoeld en de verf voelt nog plakkerig.
De uitzetter pin is tijdelijk verwijderd i.v.m. schilderen en ik laat het raam liever niet los open staan vannacht.

En volgende week wordt de voordeur geverfd. Hoe lang moet ik dan wachten met dichtdoen?
 
Als het nog plakkerig is, moet er niets tegenaan komen. Dus geen tocht strips e.d. Als je het risico loopt dat er wel wat tegen de lak komt, dan is de enige optie de ramen open laten. Tenminste als je geen beschadigd lakwerk wil.

Met de deur ga je tegen dezelfde droogtijd aanlopen. tenminste als dezelfde verf wordt gebruikt.
 
Op het haakje raakt er als het goed is niks.
Hooguit wordt een tochtstrip geraakt.
Op een warme dag als vandaag mag het sowieso geen probleem zijn, maar als een raam moeilijk sluit kan het een ander verhaal zijn.
edit: met bovenstaande antwoorden eens, maar het zou gewoon moeten kunnen, anders te dik of met verkeerde verf gewerkt.
 
Het is geverfd door een schilder die met Sikkens verf werkt maar ik weet niet welke precies. Ben hem helaas vergeten te vragen hoe en wat qua ramen dicht doen.
 
5 uur is krap.

ook als het niet meer plakt is het nog heel kwestbaar.
maar een schilder weer dat ook en doet een deur aan de openbare weg normaal gesproken s'morgens
 
Recentelijk mijn voordeur geverfd met Sikkens verf op terpentine basis. Om 07:00 in verf gezet en 23:30 deur dicht gedaan maar rubbers afgeplakt met tape. Deur niet op de binnen haken gezet. Was geen probleem. Droogtijd is afhankelijk van veel factoren: temperatuur, wind, type verf. Overigens.... verf ik mijn voordeur altijd als het regent. Ik heb een grote overkapping dus deur wordt niet nat. Voordeel van de regen..... geen vliegen in mijn verfwerk.
 
Heb je toevallig een driepuntssluiting? Dan kun je de rubbers tijdelijk verwijderen en eventueel in het kozijn de sluitkommen verstellen zodat het raam/de deur niet het frame raakt
 

Gerelateerde klussen

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu