Hoe kan ik dit het best schuren (houtvezels die zijn gaan opstaan)

Schuurdeur gemaakt van een dikke plaat multiplex.
Ik had toen ie net hing de randen met sealer rondom gedaan en ook een klein stukje aan de voorkant bij de scharnieren.
Een huisschilder heeft de deur geschilderd.
Een kleine 4 jaar verder, zijn de vezels op gaan staan en barst de verf, zie de foto's. Behalve waar ik de sealer destijds had aangebracht.

1.jpg


3.jpg

Het hout werkt, komt naar voren en duwt de verf eraf.

4.jpg


Zie de linkerkant van de deur, dat is redelijk glad en de verf blijft goed zitten. Dit is waar ik 4 jaar geleden sealer had aangebracht (doel was alleen alle zijkanten, maar wat ruimer genomen).

Hoe kan ik dit het beste schuren en kan ik wellicht het best de hele deur eerst met sealer behandelen?
 
Op de achterzijde van de deur een paar lagen lak extra zetten. Zo belemmer je dat vocht wat van binnen naar buiten gaat zich achter de verf kan verzamelen. Is mijn theorie plus wat ervaring.
 
Op de achterzijde van de deur een paar lagen lak extra zetten. Zo belemmer je dat vocht wat van binnen naar buiten gaat zich achter de verf kan verzamelen. Is mijn theorie plus wat ervaring.
Bedoel je dan dat het vocht dwars door die ca. 4,5 deurdikte multiplex gaat?
De binnenkant heb ik destijds, ik denk met verf op waterbasis, een laagje of 2 gegeven; dat ziet er nog als nieuw uit. Ook als het er goed uitziet die extra lagen nodig?
 
Het systeem is lek.

Staan de achterkant, de randen rondom ook goed in de verf.
ook onder de scharnieren en bij het slot.
Ojee, dat klinkt niet goed. Alle randen, onder en boven en aan de kant van de scharnieren en aan de slotkant staan prefect nog in de randsealer. De binnenzijde is met 2 lagen grijze grondverf op waterbasis door mijzelf geschilderd, ziet er nog perfect uit. De voorkant is door de huisschilder gedaan. Daar waar ik op de voorkant ook wat ruim met de randsealer ben geweest, ziet het er nog goed uit, zie de foto's. Die randsealer heeft de deur dus prima beschermd. Is natuurlijk wel donkergroen waar een deel van de dag de zon op staat.
 
Als je er zeker bent van de binnenzijde en de randen (ook de onderkant)

dan gewoon de buikenkant goed schuren en opnieuw in de verf zetten.
(de donkere kleur is inderdaad minder met betrekking tot de levensduur)
 
Bedoel je dan dat het vocht dwars door die ca. 4,5 deurdikte multiplex gaat?
Ja dat is zo. Bouwfysica.
Daarbij en helaas is water gedragen verf, voor gebruik binnen en dat is meestal de warme kant, meer dampopen dan een verf op terpentine gedragen.
Dit zou ook in het nadeel van jouw probleem kunnen werken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu