Hoe het beste kieren tussen het kozijn en de muur afwerken

Hallo,

Ik wil mijn kozijnen op de eerste verdieping schilderen en de gaten (kieren) tussen het kozijn en de muur dichten.
Heb een foto toegevoegd van het geheel en een detailfoto.

Wat is het beste om hier voor te gebruiken? het is een behoorlijke kier kan ik hiervoor het beste PUR gebruiken?
En wat is een goed en voor een amateur klusser een goed merk/product om mee te werken?

Bedankt alvast voor het meedenken

kier uitvergroot.jpg Kieren tussen kozijn en muur.jpg
 
Dat is een goede vraag. Ik heb gepland om komende week een steiger neer te zetten en de kozijnen te schilderen + de muur te impregneren.
Van een afstand zie ik dat er (veel) ruimte zit tussen het kozijn en de muur en dacht erover om het af te dichten = isoleren.
 
Afdichten heeft meestal weinig te maken met isolatie. Dat hangt af van de opbouw van de gevel. Ventilatie en afwatering van de spouw is ook belangrijk. Afdichten kan tot gevolg hebben dat er vochtproblemen ontstaan.

Als de opening groter is dan 1cm, dan kan je er gaas in stoppen om te voorkomen dat er dieren in kunnen. Controleer wel eerst of er geen (beschermde) dieren aanwezig zijn. Beetje zonde als bv vleermuizen er niet meer uit kunnen. In sommige gemeentes zijn hiervoor vrijwilligers actief om je te helpen.
 
Dat is niet echt een klein kiertje.
Ik zou bijna denken dat er ooit een ander kozijn in heeft gezeten, ik zou dat ook graag anders maken.
 
Ik ben er nooit voor om dit volledig dicht te maken. Risico op houtrot of vochtproblemen. Ze zijn wel groter dan 1cm, dus er kunnen allerlei dieren naar binnen. Als je zeker weet dat er niets (meer) binnen zit, kan je er bv. een afdeklat overheen zetten of een rolletje gaas in drukken.

Heb je er verder geen last van, kan je het ook zo laten (want als er geen probleem is, valt er niets te repareren).
 
Hoe zit het aan de binnenkant en vooral de winddichtheid van de aansluiting kozijn / muur. Daar kan je PUR zetten.
Vocht gaat van binnen naar buiten. Sluit je het aan de buitenkant met PUR af verzameld het vocht in de PUR en in het hout van het kozijn en dat is ook niet ideaal.
Rood iets van lood of zink en blauw is of kan de loop zijn van water wat langs de gevel gaat.
Normaal ligt er lood op het kozijn. Er zijn mensen die halen dat lood weg omdat het veroudert is en niet zo netjes staat.

Kier kozijn muur lood toevoegen 2.jpg
 
Laatst bewerkt:
Heb het huis in 2017 gekocht de koziijnen zaten er al in de staat in. Heb de kieren met isolatieschuim afgewerkt en afgewerkt met glaslatten. Nu nog 1 x schilderen en dan is het volgens mij goed afgewerkt
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu