Hoe douchebuis van regendouche vastzetten

De bovenbevestiging van de regendouchebuis zit wat los. Het is zo te zien zo´n bevestiging met 1 schroef. Die wil ik vastzetten. Maar die buis loopt door die bevestiging en verdwijnt onderaan rechtstreeks in de thermostaatkraan. Hoe kom ik bij die schroef?
douchebuis2.jpg
douchebuis.jpg
 
Vergeet sowieso niet af te kitten rondom de plug / schroef.

Nieuwe plug passen, gat uitzuigen, gat helemaal volspuiten met siliconenkit, nieuwe plug er in en dan aandraaien.
 
Op de constructietekening van Grohe zit het bovendeel vast op een flens met drie schroeven in de muur. Dat is bij mijn bevestiging niet het geval. Ik denk dat het een kunststof 'klos' is die met 1 schroef in de muur zit waar dan het chromen deel overheen wordt geschoven (ik vond zo'n constructie op internet). En de buis zit bij Grohe met een soort bout gekoppeld aan het kraanhuis. Die kun je dus losmaken. Bij mij komt de buis er rechtstreeks uit. Als ik bij die schroef bovenaan wil komen, moet die buis van de regendouche los van de kraan en dan uit de bevestiging boven en ik weet niet hoe.
 
Maak dan een duidelijke situatie foto want zo is gokken en een merk en type scheelt zoeken.
Soms zit voor op een kapje die je er af moet wippen.
En bij de kraan zal wel een een bevestiging met o-ringen zijn en daar is de buis op geschoven.
 
Dat laatste kan kloppen. Meestal zit er dan een inbusboutje aan de achterkant, maar hier niet. Dan is die buis er dus gewoon af te schuiven? Het is overigens in het apartementje dat mijn dochter onlangs heeft gekocht en ik ben er morgen. Dan zal ik zelf foto's nemen en kijken of ik een merk kan vinden. Bijna alles is daar door een klojo aangelgd en zit los, lekt of beide. Drama.
 
  • Like
Waarderingen: Henk253
Heb het gisteren bekeken en plaatjes geschoten. Het is een Grohe armatuur. Bovenop het chromen kapje van de wandbevestiging waar de buis doorheen loopt zit een inbusboutje. Heb het kapje aangedrukt tegen de wand en de inbus vastgezet, maar het ding zit niet goed vast in de wand want er blijft beweging in zitten. Lijkt dat de buis boven de muurbevestinging (met de bocht waar de regendouchkop aan vastzit) los kan. Daar zit ook een inbusboutje aan de achterkant. Wat is de juiste volgorde van demonteren om die wandbevestiging goed vast te zetten?
grohe2.JPG
grohe3.JPG
 
Horizontaal boutje in het bovendeel los maken, dan kan je het bovendeel eraf pakken.
Verticaal boutje aan de bovenzijde borgt alleen het chromen gedeelte. Als je deze los draait, pak je dat eraf. Dan kan je bij de schroef in de muur.
Zie ook de link in bericht 4 van Henk253.
 
Laatst bewerkt:
De volgorde wordt dan:
1. bovendeel douche er afhalen door horizontale boutje te lossen. Dan loopt de douchebuis nog dwars door het chromen deel heen.
2. borgboutje bovenop chromen deel losmaken. Voordat ik dat met de buis er in naar voren trek om bij de kunststof klos te komen, eerst
3. onderaan de buis van de kraan rechtstandig omhoog lostrekken anders verbuigt de boel. Daarna
4. het chromen deel met daarin de buis afnemen. Dan wordt de kunststof montageklos zichtbaar.
5. kunststof montageklos vastzetten.
Zie ik dat goed zo, of vergeet ik iets. Zag trouwens dat bij sommige grohe douches de buis zelfs door de kunststof klos loopt (zie plaatje).

plastic houde regendouche.png
 
Had nog even verder gekeken een het lijkt de vitalio zie tekening
klik hier.
Bovenste inbus los draaien
dan bij houder los, iets naar je toe halen als er speling in zit
dan om hoog trekken.
Wil dat niet dan kraan geheel los nemen wel water druk er af.
 

Gerelateerde klussen

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu