Hoe de 'gleuf' tussen de houten plaat en muur te dichten?

Hallo,
Zonet een nieuw toilet laten installeren met erachter een houten plaat. Ik wil deze plaat, net als de muren errond, in hetzelfde groen verven. Maar eerst moet ik die 'gleuf' tussen die plaat en de muur zien te dichten. Hoe doe ik dat best? Ik probeer een YouTube filmpje te vinden maar momenteel zonder success. Hierbij enkele afbeeldingen van hoe het er uit ziet.
Alvast bedankt voor de tips!! ;)
Yves

20240703_122335.jpg 20240703_122342.jpg 20240703_122406.jpg
 
Afkitten met een hybride beglazingskit? Deze is overschilderbaar en kan in vochtige ruimtes, zonder siliconen te bevatten (siliconen en verf gaan niet samen).
 
Neem daarvoor butyleenkit

Dat werkt erg prettig.
Kun je mooie voeg van maken.
Gereedschap en eventuele vinger nat maken met een vaatwassopje.
Door de vingers te gebruiken kun je de naad perfect dichtdrukken en is waterbestendig en overschilderbaar.

Zo heb ik al mijn plafonds op de 1e etage gevoegd, waar het plafond met gipsplaat en sierlijst waren afgewerkt, die op bepaalde punten op de muur kierden.
 
Dat zou ik nu juist niet gebruiken. Butylrenkit hard niet uit en blijft zacht. Daar blijft allemaal vuil aan vast plakken.

Bovendien is het ook niet een type kit dat een beginner goed (mooi) kan verwerken.
 
Helaas is acrylaatkit niet zo vochtbestendig. Zelfs de versie voor buiten niet. Schimmel zal er (in een vochtige ruimte als een toilet) snel vat op krijgen. Daarom kun je m.i. beter een kit gebruiken die daar wel goed tegen kan en (!) geen siliconen bevat.
 
Ideaal is het niet. Het blijft een vochtige ruimte.

Verf laat altijd als eerste los op de kit. Dan blijft er “kale” kit over in een vochtige ruimte. Zorg er dan voor dat de kit goed tegen vocht kan en dan is een siliconenvrije hybride glaskit / beglazingskit verstandig om te gebruiken.
 
Het toilet is niet echt een vochtige ruimte. Maar alles moet wel tegen vocht kunnen, en waterdicht zijn, voornamelijk vanwege het frequente schoonmaken. Daarom wordt een toilet normaal gesproken betegeld.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu