Hoe aansluiten 2 standen-buisventilator?

Aansluiten buisventilator badkamer
Omdat ik op mijn eerdere vraag geen antwoorden kreeg, nogmaals dezelfde vraag, nu wellicht duidelijker gesteld.
Na het schoonmaken van de buisventilator van de badkamer (geplaatst in de afvoerbuis op zolder), niet meer duidelijk hoe bedrading moet worden aangesloten. Het is een Rucon RVKT125 ventilator met 2 standen (wipschakelaar bij badkamer) , of langzaam of snel. Een aansluitschema is op internet niet te vinden.
Bij de ventilator zitten 3 aansluitpunten, ik noem ze A, B en C. Uit A en B komt een zwarte draad die beide naar de motor gaan; verder zit er een condensator (220V, 1.5 muF) met 2 kabeltjes, waarvan de ene ook op B is aangesloten,de andere op C.
Aanvoerend zijn er 3 zwarte draden, ik noem ze 1, 2 en 3. Als de kabels niet zijn aangesloten op de ventilator, meet ik op kabel 1 continu 220 V, op 2 meet ik 23 V, en op 3 geen spanning; zet ik de schakelaar om dan blijft op 1 230 V en op 3 geen spanning; op 2 meet ik dan 220 V. Als ik de weerstand meet tussen 3 en de blauwe/nuldraad van een stopcontact, krijg ik geen weerstand / wel piep, dus 3 is zeer waarschijnlijk de nul.
Weet iemand hoe de ventilator aan te sluiten; ik heb enkele mogelijkheden geprobeerd, maar durf niet verder te gaan omdat ik bang ben voor kortsluiting / doorbranden.
Geprobeerd heb ik draad 1 met de continue 220V aan te sluiten op A of B en de andere draden op de andere aansluitingen, met als resultaat dat de ventilator niet, langzaam of snel draait, terwijl na omzetten van de schakelaar de motor uitgaat of onveranderd blijft draaien; maar ik kan de ventilator dus niet meer bedienen, dus van langzaam naar snel omschakelen en terug.
Moet de continu 220V (1) toch op C aangesloten worden (met de nul op A en de schakeldraad op B?)?
Alvast bedankt voor het meedenken.
 

Gerelateerde klussen

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu