Help! Dilemma bij tussenvloer isoleren en wel of geen damprem?

Ik heb deze vraag al eerder geplaatst maar helaas nog geen reacties mogen ontvangen. Ik doe nog een poging;). Ik zit hier al dagen op te zoeken en lees vooral over daken en buitenmuren maar niets over tussenvloeren…

Ik ben bezig met de renovatie van mijn huis. Er is een verdiepingsvloer met daarboven een slaapzolder met relatief goed geisoleerd dak, de ramen staan daar meestal open en er is geen verwarming…. Er bevindt zich ook een badkamer (wel verwarmd uiteraard).

Opbouw van de verdieping vloer van bocen naar onser:
De verdiepingsvloer is opgebouwd uit estrich 45mm die zijn gemonteerd op underlayment platen. Deze platen zijn geschroefd op een balken plafond. Deze balken uitgeraggeld tbv stucplaten.

Omdat het huis 200 jaar oud is, is de boel verzakt en is er daarom een flinke ruimte ontstaan tussen de raggels en de uiteindelijke vloer. Er zit ongeveer 25 cm loze ruimte tussen de underlayment en de raggels.

Wat betreft verwarming is er vloerverwarming op de begane grond (open ruimte met keuken, werk-woon en eetkamer) als hoofdverwarming en ook hier wordt regelmatig alles open gezet.

mijn vraag:
ik ga deze loze ruimte isoleren met 22 cm steenwol (037) want ik wil de zolderruimte niet verwarmen. Moet ik echter dan ook nog een damprem zetten?

Kan iemand mij adviseren?

IMG_0110.jpeg IMG_0111.jpeg
 
Laatst bewerkt:
Energetisch heeft het in uw geval geen enkele zin om te isoleren tussen de woonruimtes en de slaapruimtes met badkamer.
Je zou dit enkel kunnen doen om geluidsoverdracht te verminderen.
Een dampscherm is helemaal niet nodig.
 

Gerelateerde klussen

Reacties
6
Weergaven
129
Binnenmuren, wanden en plafonds
klus123klus
Reacties
1
Weergaven
648
Binnenmuren, wanden en plafonds
IJkenhout

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu