Geberit Mepla - koppeling blijft lekken

Hallo,

Op onze woonark is in december afgelopen jaar een nieuwe badkamer geïnstalleerd de slangen (20 * 2.50) en koppeling zij van Geberit - Mepla. Nu krijgt de loodgieter de koppeling / fitting niet dicht (persmof). De eerste keer lekte het behoorlijk (liters per week achter een wand en onder de vloer). Dat gaf in het voorjaar dus een hoop nattigheid in de kelder ruimte.

De achterwand is nu opengemaakt en fitting is afgelopen zomer vervangen door een nieuwe fitting en met de perstang vastgezet. Maar wederom is één kant van de fitting niet waterdicht en lekt ongeveer een liter per 5-6 weken.

Heeft iemand een idee hoe dit te definitief verhelpen?

Ruud
 
Is het niet beter als jouw installateur hierover contact opneemt met zijn leverancier of de producent? Want het kan zowel een produktiefout zijn, als een installatiefout door bijvoorbeeld het gebruik van een verkeerd persbekken. Dat is voor ons niet te beoordelen en dus wordt er terughoudend gereageerd als het werk al uitgevoerd is of gaat worden door derden.
 
Mepla is een specifiek systeem, hierbij wordt de buis op de fitting geperst. Dit kan alleen met het bijbehorende gereedschap. Uitwisselen van merken hierbij buis/fitting/gereedschap gaat altijd lekken in verband met specifieke eigenschappen zoals wanddikte bij Mepla.
 
De loodgieter heeft driemaal geprobeerd, perstang gehuurd, of hij een geschikte schaar heeft gebruikt kan ik niet beoordelen. Maar hij trekt nu zijn handen er nu vanaf ... als iemand mij kan verwijzen naar een loodgieter die met Mepla bekend en het zou kunnen fixen dan zou dat fijn zijn !!
 
Hoi, wie dit gebruikt geen idee. Je zou de mensen van Geb… in Nieuwegein kunnen bellen/ mailen misschien dat ze iemand weten. Maar het is geen rocket science. Je kunt het ook huren en zelf met de hand persen.

Link verwijderd, zie forumregels - mod

Maar weet je 100% zeker dat het Mepla is, er is bijna niemand die hier mee werkt, dat waren vroeger wat grotere installatie bedrijven. Plaats anders hier nog even een foto van het gebakje dan kan ik je misschien helpen met wat je zelf kunt doen.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Dit is de lekkende aansluiting.



IMG_6058.jpeg
 
Zo te zien een gevalletje van het verkeerd plaatsen van de bek. Bij het persen is de bek volledig op de buis gezet in plaats van met een zijde over de kraag van de fitting. Verder belangrijk de bijbehorende kalibreertool te gebruiken. Op youtube vind je instructie filmpje hoe dit moet. Dit hele stukje inclusief fittingen dient vervangen te worden. Dus je hebt een nieuw stukje buis nodig een draadovergang en een gewone koppeling.



IMG_3071.jpeg

IMG_3070.jpeg
 
  • Like
Waarderingen: Rogeeke1
Dus jouw loodgieter werkt met een systeem waar hij geen verstand van heeft, maakt vervolgens schade die ook nog eens maandenlang duurt.

En vervolgens trekt hij zijn handen ervan af?

Wow.

Ik moest er wel om lachen hoor.
 

Gerelateerde klussen

Reacties
8
Weergaven
384
Reacties
3
Weergaven
361
Reacties
2
Weergaven
339
Badkamer, waterleiding en afvoer
Jantjhee
Reacties
1
Weergaven
414
Badkamer, waterleiding en afvoer
Henk253

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu