Gaten gevuld met Rotband. Hoe lang drogen?

Situatie: slaapkamer in jaren 60 huis. We willen deze opnieuw gaan behangen met glasvezel en dan latexverf er overheen. Zo hebben we dat al vaker in andere kamers gedaan.

Eerst moest het oude behang er af (vorige bewoners hebben vaak her-behangen en dan steeds laag over laag over laag). En daarbij kwamen we verschillende gaten in het stukwerk tegen. De meeste klein (van boorgaatjes en dergelijke), maar ook een paar grotere, zeg zo'n 10 cm doorsnee en 2 a 3 cm diep. Dit heb ik afgelopen woensdag opgevuld met Rotband.

Nu mijn vraag: Wanneer zou het gips droog genoeg zijn om verder te kunnen gaan met behangen?
Het voelt op zich droog aan, maar de plekken zien er nog wel grijs uit. Moet dat uiteindelijk niet wit worden?
We zijn een beetje bang dat als we nu zouden gaan behangen voordat het 100% droog is, we last van eventuele restjes vocht zouden kunnen krijgen. Denk aan schimmel o.i.d. Is dat reëel?
 
Na 2 dagen is een laag van 2-3 cm meestal niet droog. Het hoort egaal wit te zijn. Bovendien is het dit weekend zo heet dat je aan behangen beter niet kunt beginnen (maar daarentegen droogt je muur wel goed...).
 

Gerelateerde klussen

Reacties
2
Weergaven
5K
Binnenmuren, wanden en plafonds
Doornroos
Reacties
1
Weergaven
154
Binnenmuren, wanden en plafonds
IJkenhout
Reacties
3
Weergaven
170
Binnenmuren, wanden en plafonds
Jackie22

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu