Etna oven - onderwarmte lijkt niet te functioneren

Ik heb een Etna oven A7300 onder een ingebouwde gaskookplaat. Sinds enige tijd lijkt die niet goed op temperatuur te komen. Ik vermoedde dat het aan de onderwarmte-functie ligt. Dat heb ik getest op basis van de meter in de meterkast: Als ik de oven op alleen onderwarmte instel, neemt het verbruik vrijwel niet toe. Als ik hem op bovenwarmte of onder+bovenwarmte instel, dan zie ik een extra verbruik van ca. 0,8kW (bij T=150C). Oftewel, alleen het bovenwarmte element wordt waarschijnlijk aangeschakeld.
Verder is het opvallend dat het controle- of verwarmingslampje licht brand/enigszins knippert als ik de onderwarmte aanzet bij temperatuur T=0C (geen verwarming). Als ik vervolgens de temperatuur hoog zet, gaat het lampje wel goed en fel branden, maar wordt er niets warm. Bij de andere programmastanden bij T=0C brand het lampje (juist) niet.
De vraag is waar ik het defect moet zoeken. In de schakelaar of bijv. het verwarmingselement zelf? Of misschien iets anders?
Hoe kan ik weten wat niet functioneert?
Wat moet ik evt. openmaken/losmaken om de oplossing te bereiken?
 

Gerelateerde klussen

Reacties
1
Weergaven
269
Keuken
Sinpie
Reacties
8
Weergaven
1K
Keuken
Oowolven66
Reacties
17
Weergaven
2K
Keuken
Kees
Reacties
8
Weergaven
827
Keuken
XanderH
  • Lady Anatomic
  • Keuken
  • 0
  • 541
Reacties
0
Weergaven
541
Keuken
Lady Anatomic

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu