Elektrische vloerverwarming op eerste verdieping

Hoi allemaal,
Ik heb een aantal threads hier gelezen over infraroodverwarming / elektrische vloerverwarming. Nu heb ik een verdiepingsvloer van hout en wil ik twee slaapkamers van ca. 12 m2 verwarmen met elektrische vloerverwarming (matten van ca. 1500W). Het gaat om af en toe verwarmen en niet de gehele tijd. Tenzij in winter, dan minimaal 15 graden.

Wat zijn de voor- en nadelen van deze methode? En welke isolatie / lagen moet ik aanbrengen op een plankenvloer van beneden naar boven? En klopt het dat zo'n dergelijk systeem enkel 0W en 1500W kan leveren (óf uit óf aan)?
 
het nadeel van dit systeem is dat het werkt met een cop van 1 wat laag is, dit wil dus zeggen dat je er 1 kw aan elektra in stopt er ook 1kw aan warmte uitkomt
 
Beneden vloerverwarming gewoon op water en gas (ketel Intergas). Boven in de ruimtes wil ik dit doen (slaapkamer, dus niet te warm), andere kamer (werkkamer, studeerkamer, hobbykamer), badkamer met een convectorkacheltje met timer.
 
Ik heb een tijdje geleden ook onderzoek gedaan naar elektrisch vloerverwarming en ik ben overtuigd het niet te doen!
Het is erg duur in verbruik, zeker vergeleken met andere oplossingen.
Ik ga voor een airco die ook kan verwarmen. die aanschaf is dan iets duurder maar dat heb je snel terug verdiend, + dat je in de zomer ook kan koelen.
 
Een airco is ook duur in verbruik, of is dit een misvatting vanuit mij? Zeker als je verwarmt in winter + verkoelt in zomer? En hoe kan je zoiets beetje mooi verwerken? Heb je echt zo'n unit aan je muur zoals een hotelkamer? Dat vind ik niet echt mooi... (en weinig plek voor i.v.m. schuine daken).
 
Dat is altijd minder dan elektrisch verwarmen.
Een airco is ook een soort warmtepomp en heeft een hoger rendement dan elektrisch verwarmen, ook als de airco verwarmt.

Zoals Marcn.88 al noemt, heeft de elektrische verwarming een cop van 1, een airco heeft een betere cop waarde, maar ik weet niet exacte cijfers.

Er zijn ook binnendelen die lager aan de wand gemonteerd kunnen worden.
 
Een goede airco heeft tegenwoordig een scop, (seasonal cop over het jaar gemeten in Nederland) van 4-5.

Oftwel hij verbuikt 4-5 keer minder energie dan je elektrische vloerverwarming.

En ja als je er dan ook mee gaat koelen kost dat ook energie natuurlijk, maar dat is niet echt eerlijk vergelijken... al vermoed ik dat je qua totaal verbruik nog steeds goedkoper uit bent dan alleen verwarmen met vloerverwarming.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu