Elektra geraakt tijdens infrezen vloerverwarming

Gisteren heeft een partij onze vloerverwarming ingefreesd en aangelegd. Wij waren ons bewust van de risico’s van het raken van leidingen e.d. dus niks te verwijten aan de partij. Ze zijn gisteren enkele elektra buizen tegengekomen die via de kruipruimte de betonvloer in zijn gegoten en lopen naar de keuken. Er zijn enkele draden beschadigd, en we weten even niet zo goed wat we moeten doen. Ze zijn niet helemaal door, maar liggen bloot. Beide kanten van de breuk liggen de kabels nog zeker een meter gegoten in de vloer. Wij kunnen hierdoor niet alles uithakken.

Heeft iemand een tip om dit op een veilige en goede manier op te lossen?



IMG_2636.jpeg

IMG_2638.jpeg

IMG_2637.jpeg
 
Toch zal dat moeten gebeuren. Je mag de draden halverwege niet lassen en de lasdoos in de vloer wegwerken.

Overleg met degene die de vloer heeft gefreesd of je een beroep op zijn aansprakelijkheidsverzekering kunt doen.
 
u geeft aan dat er een kruipruimte is, dan kunt u via deze ruimte nieuwe kabels leggen naar de keuken.
Met een beetje geluk kun je wat vloer weghakken langs de afvoer of een andere doorvoer en hier de kabels langs steken
 
Heb het ook nog een stukje uitgehakt om de schade te bekijken. Het is precies gebeurd waar de bedrading de kruipruimte in gaat. Als ik er voor zorg dat het deel waar de breuk is in de kruipruimte valt, is het dan wel mogelijk om te lassen @Walker? Ga het dan niet in de vloer storten.

Of wordt het toch echt de dure oplossing? :(
image.jpg
 
Je kan toch de sleuv iets verder uithakken, mantel/pvc vervangen met een sok en weer opnieuw in beton begraven. Ik zie dat twee van de drie draden geraakt zijn dus er zal nog een inzitten die van voor tot achter heel is gebleven?

Dan even de WCD vinden waar die op uitkomt, de twee kapotte kleuren er uit trekken (ook aan de meterkast kast). En aan de andere draad drie nieuwe vastmaken en trekken maar.

Uitgaand van een voldoende goed aangelegde installatie welke trekken van draden mogelijk maakt.
 
als ik die flex buis zie grote kans dat de bedrading vast zit in de buis, de leiding naar beneden boren en daar een spatwaterdichte lasdoos tegen de onderkant van de vloer kan een prima oplossing zijn.
 
Voordat er gerepareerd gaat worden proberen of opnieuw draden trekken mogelijk is.
Trek een trekveer door de buis en als dat makkelijk gaat dat lukt trekken meestal ook wel.

Lukt dat niet dan (deels) via de kruipruimte.
 
Dat is het nadeel van frezen, daarom is een dekvloer eruit haken beter. De oplossing... Dekvloer eruit halen en kijken of de flex buizen kan volgen en eventueel vervangen.
Is die vloerverwarming als bij verwarming gefreesd?
 
  • Like
Waarderingen: Rogeeke1
Nu nog 'oplossingen' noemen zoals een dekvloer verwijderen en opnieuw opbouwen is ook echt niet iets waar de TS nog wat aan heeft. Op zijn laatste foto zie je zelfs al dat de leidingen in de sleuven zijn geplaatst. Dus grote kans dat de freespartij/installateur en degene van de afwerking nu moeten afwachten totdat TS de problemen heeft opgelost voordat ze verder kunnen met het afwerken; sleuven dichten etc.

Ja frezen brengt risico's met zich mee die vanuit die partijen altijd worden ingedekt in de algemene voorwaarden maar als dit het enige is mag TS 'blij' zijn. Beter dan water of gas raken...

Er zijn meerdere goede oplossingen geboden hier, als TS wenst dit zelf uit te voeren maar het niet lukt kan hij hier nog om feedback vragen. Anders kan hij met deze opties bij een electricien aankloppen en voordragen.
 
  • Like
Waarderingen: Jackd
Ik zou eerst proberen of je nieuwe draden kunt trekken maar met flexbuis en bochten is dat niet altijd mogelijk. Zo niet dan via kruipruimte een nieuwe kabel leggen.
 
Hey allemaal, is inmiddels een elektriciën langsgeweest. Draden trekken wordt een moeilijk verhaal gaf hij aan. Het wordt inderdaad verder openhakken en de kabel repareren met een gietmof. Daarna wordt de doos bevestigd tegen de vloer in de kruipruimte. Bedankt voor alle tips!
 

Gerelateerde klussen

Reacties
4
Weergaven
627
Vloeren
Twanvandijk
Reacties
13
Weergaven
2K
Vloeren
Mn22
  • Gesloten
Reacties
5
Weergaven
3K
Vloeren
Mhmrslg
Reacties
4
Weergaven
3K
Vloeren
Jan
  • Gesloten
  • FreekVer
  • Vloeren
  • 9
  • 5K
Reacties
9
Weergaven
5K
Vloeren
Jan

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu