Druksterkte cellenbeton icm Knauf MP 75 diamant

Goedenavond,

Ik zou graag Knauf MP 75 diamant willen gebruiken op een wand van cellenbeton.
Echter, op diverse plekken lees ik dat Knauf MP 75 diamant een druksterkte > 6 N/mm heeft , de ondergrond minimaal dezelfde druksterkte moet hebben en in het technisch gegevensblad van Knauf staat vermeld dat het product niet op cellenbeton met een druksterkte klasse < 2 / 350 gebruikt kan worden. Hoe kom ik achter de druksterkte van het toegepaste cellenbeton / is dit product te gebruiken op het meest voorkomende cellenbeton ? gaat over cellenbeton uit eind jaren 60.
 
Ik zou me daar geen zorgen over maken. De lage druksterktes cellenbeton worden gebruikt als isolatie, niet als vrijstaande wand. Je kan natuurlijk ook gewone MP75 gebruiken. Dat is in de meeste gevallen ook stevig genoeg.
 
Goedenavond, dank voor de reactie. Situatie: betreft een zijwand van de woonkamer, daarachter is een trappenhuis, zijwand woonkamer is waarschijnlijk niet dragend en bestaat uit cellenbeton 70 x 500 x 200 mm L x B x H met hier achter een dragende stenen muur. Kan het zijn dat de zijwand van de woonkamer van cellenbeton is uitgevoerd als isolerende wand na de stenen wand en het derhalve isolerend lage druk sterkte cellenbeton is?
 

Gerelateerde klussen

Reacties
1
Weergaven
378
Binnenmuren, wanden en plafonds
IJkenhout
Reacties
1
Weergaven
3K
Reacties
0
Weergaven
176
Binnenmuren, wanden en plafonds
Nijmegen024
Reacties
6
Weergaven
311
Binnenmuren, wanden en plafonds
Sander 1972

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu