Druk chauffageketel

Status
Niet open voor verdere reacties.
Om één of andere reden krijg ik de druk van mijn chauffage niet omhoog.
Deze staat nu op 1,4 maar moet in feite gemiddeld tussen de 1,5 en 2 zitten. Kan iemand hulp bieden? Je hebt 2 kranen (warm en koud veronderstel ik), die ik, met chauffage uit, alle twee heb opengedraaid.
Na een 5 à 10 minuten heb ik deze weer dichtgedraaid maar zonder resultaat. ik weet niet of het belangrijk is van eventueel een foto te zien want daar kan voor gezorgd worden. Ik hoor het wel.
Alvast bedankt voor de uitleg!
 
Systeem bijvullen maar dat had je al begrepen.
Hiervoor moet er ergens een tappunt zitten waar geen vaste kraan met watertoevoer op aangesloten zit!
Dat is namelijk niet toegestaan (maar in België zou dat misschien anders kunnen zijn?)
 
Ok misschien even ter info een foto...
Ik heb dit alles wel gedaan met chauffages uit he...
Snap er echt niks van...
De kranen die ik opendraaide zijn de rood omcirkelde.
De 2de foto is een foto van de chauffageketel van onder ter verduidelijking

12973_P2030354_2.jpg


12973_P2030353_1.jpg
 
Er moet ergens in de installatie een vul/aftap punt zitten, zie hier voor afbeeldingen.
Daar sluit u een (wasmachine) slang op aan en de andere kant op een waterkraan, laat eerst de slang vol water lopen en draai eerst de waterkraan open en dan de vulkraan, trek eerst de stekker van de c.v. er uit.
 
In belgië is het wel toegestaan een vaste verbinding tussen drinkwaternet en cv installatie te maken en gebruiken naar ik meen,, dus dit kunnen in uw geval best de beide vulkranen zijn.

toevallig heb ik eenzelfde ketel [awb 3HR als ik het goed zie,,maar mischien heet hij over de grens anders?] gehad deze week met dezelfde symptomen.
hier was de druksensor defect,, vervangen en alles werkt weer zoals het hoort.

de sensor zit rechtsonderin op de cv leiding als u de voorplaat van het toestel afhaalt en de electrakast naar voren kanteld.
 
Ketelchrisje schreef:
In belgië is het wel toegestaan een vaste verbinding tussen drinkwaternet en cv installatie te maken en gebruiken naar ik meen,, dus dit kunnen in uw geval best de beide vulkranen zijn.

Uit het Technische bulletin 28 van september 2008 van Nefit:
Tot voor kort was dat ook zo, en heeft de installateur helemaal gelijk. Sinds 1-1-2007 is echter het Vewin werkblad 3.8 aangepast. Sinds deze datum mag er een vaste verbinding worden gelegd tussen de tapwater- en de CV-installatie, mits deze verbinding voldoet aan de in het genoemde werkblad vermelde eisen. In het buitenland was dit al langer het geval. In het Vewin werkblad worden de mogelijkheden, eisen en toepassingen van CV-vulinstallaties beschreven. In dit geval is er sprake van Uitvoering I uit het werkblad, een systeem gevuld met drinkwater en een gezamenlijk opgesteld vermogen van minder of gelijk aan 45 kW. Op basis van een geschatte risicovermindering (door Vewin) in huishoudelijke situaties in een systeem gevuld met drinkwater, is een keerklep van minimaal het type EB toegestaan. Nefit hanteert zelfs een keerklep met een hogere veiligheidsklasse! In de ProLine is een keerklep van het type EA toegepast, waarin een extra afsluiter is opgenomen.

Mag dus in Nederland ook tegenwoordig.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via