Dimmer - (Juiste?) spots - zoemend geluid

Hi All,

Wij hebben in onze nieuwbouw woning een universele draaidimmer laten aanleggen.

Hierop wilde wij bij de montage van de keuken 5 spots laten aansluiten. Echter kunnen wij via de dimmer de spots wel aan en uit zetten, maar niet dimmen. En als ze aanstaan dan horen wij bij de dimmer een gek geluid. Dus wat wij nu doen is de spots met een afstandsbediening gebruiken. We zouden al blij zijn als we de dimmer kunnen gebruiken (dus aan/uit) zonder het zoemend geluid.

Weten jullie hoe dit komt en hoe ik dit eventueel moet oplossen.

foto 1.JPG foto 2.JPG Foto 3.jpg Foto 4.jpg
 
Deze LED-driver kun je niet dimmen met een conventionele dimmer.

Je kunt de dimmer vervangen door een schakelaar en verder de afstandsbediening gebruiken om te dimmen.

Of koop een dimbare LED-driver, maar dat bestaat niet met instelbare kleurtemperatuur.
 
Als je goed kijkt op de sticker, dan is het apparaat geschikt voor een ingangsspanning van 100 tot 240 volt.

Want denk je dat er gebeurt, als je door een dimmer deze ingangsspanning naar beneden regelt?
Dan regelt het apparaat de verminderde ingangsspanning weer naar het juiste niveau en gebeurt er aan de uitgang dus niets!!
Dus wat jij wilt, gaat dus niet en zal je je universele dimmer moeten vervangen door een LED dimmer en de LED lampen moeten dimbaar zijn.
 
Dus wanneer ik de universele dimmer vervang door een led dimmer, dan kan ik dus in ieder geval dimmen. En de kleur zal ik dan altijd wel met de afstandsbediening moeten doen?
 
Het is één van de twee. Of dimbaar maken met een led dimmer en nieuwe dimbare leddriver (en dan moeten de ledlampjes zelf ook dimbaar zijn) en dan zonder de afstandsbediening.

Of aan/uit met een schakelaar en dan verder alleen gebruik maken van de afstandsbediening.

Maar als de ledlampjes in te stellen zijn op kleur, denk ik dat het hier niet mogelijk is om dit systeem aan te passen naar een gewone dimmer, behalve als het gehele systeem incl de lampjes vervangen wordt.

Zijn er van het zelfde merk niet uitgebreidere afstandsbedieningen? Dus zowel lichtkleur als dimmen op de afstandsbediening?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu