Deur draairichting aanpassen

Hi allen,

Mijn badkamerdeur zit (vanaf de bouw in 1979) verkeerd om (ik woon er net een jaar). Ik zou de deur daarom graag willen omdraaien en heb daarvoor een plan. Ik heb dit nooit eerder gedaan dus daarom check ik het graag even bij jullie :)

Huidige situatie (buitenzijde/gang)
IMG_7722.jpg


Binnenzijde (badkamer):
IMG_7723.jpg


Ik zat er dus aan te denken om de deur linksom een halve slag te draaien, zodat het slot/handgreep links komt te zitten. De scharnieren komen dan rechts. De deur blijft naar binnen openen.
De vraag meteen is of dit kan (of is er iets waar ik rekening mee moet houden (kan een deur uberhaubt 'op zijn kop hangen??'). Uiteraard moeten het slot, slotgat en de scharnieren aangepast worden na het omdraaien.

Nog wat details van de onderdelen:
IMG_7724.jpg

IMG_7725.jpg


Hoe werkt het met die scharnieren? In de deurpost zitten ze denk ik ingeboord/gelijmd? Kun je deze er gewoon uithalen en aan de andere kant in de deurpost inboren?

Alle tips zijn welkom!!!

Bedankt!
 
De hal staat dit niet toe. Er komt in die hoek ook een deur van de wc op uit.

Dus eigenlijk is het wijs om gewoon een nieuwe deur te plaatsen? En die dan ophangen met nieuwe Paumelle scharnieren in het bestaande kozijn (maar dan dus aan de andere kant)?
 
Je hebt boor mallen voor paumelle, wij gebruiken dit nooit. Dus... wij vervangen zo'n kozijn meestal metaal voor een stomp kozijn. en een deur vervangen dan is het vaak standaard spul
 
  • Like
Waarderingen: Freakin

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu