Dampremmende folie beschadigd

Na het “tot in perfectie” aanbrengen van rampremmende folie tegen de balkenlaag (aan binnenzijde hsb muur) zijn er nog wat extra balken geplaatst tegen het dakbeschot. Bij het plaatsen hebben enkele balken de dampremmer van de wand geschaafd en heeft 1 balk zelfs een scheur van 5x10cm gemaakt in het folie (ik weet het, ongelofelijk).

Nu dacht ik eerst de scheur te repareren met een extra stuk folie met 10cm overlap en dit met de bekende vast-r folie te bevestigen, echter ga nu twijfelen over de plekken waar de balken het folie nog meer geschaafd hebben zonder er zichtbare schade te maken. Het is door het wapeningsnet in de folie heel lastig te zien of er kleine gaatjes in zijn gekomen waar de balken het folie geschaafd hebben. Dat de grote beschadiging gerepareerd moet worden staat buiten kijf, maar eventuele kleine schampgaatjes ga ik niet kunnen zien.

Is het een idee een nieuwe lap folie (7mx2,6m) te plaatsen over de “oude” eerder geplaatste folie, dus dat je eigenlijk een dubbel folie krijgt.. of is dit af te raden en beter om de beschadiging te repareren en de rest minuscuul te onderzoeken en eventueel ook af te plakken met vast r tape?

Ik verwijder liever niet de gehele net geplaatste “oude” folie omdat deze met een speciale butyltape aan de kozijnen luchtdicht is gemaakt. Wat een andere optie zou zijn is de folie verticaal af te snijden na een meter of iets dergelijks en ertussen nieuwe folie te plaatsen met 10cm overlap.

Alvast bedankt voor het meedenken!

Bas.
 
Als je zo nauwkeurig werkt (op de foutjes met de balk na dan) zal repareren of dubbel folie beide prima werken.
Bij HSB is de damprem belangrijk, maar meestal is het naar buiten toe flink dampopen, een kleine lek is dan geen gevaar.
 
Dat klinkt goed! Het is zeker veel dampopener naar buiten.. Maar ik heb een koud dak constructie en ben bang dat het vocht straks via de muur naar boven gaat en dan alsnog in het koude dak binnenkomt (hier komt een overlap van dampremmer naar klimaatfolie), of zie ik dat verkeerd en gaat eventueel vocht niet naar boven?

Mooi om te horen dat een tweede dampremmer er tegenaan geen kwaad kan, ik dacht misschien dat eventueel vocht daar tussen opgesloten zou kunnen worden ook al zit het tegen elkaar aan en dat dit misschien tot problemen zou kunnen leiden. Een (gedeeltelijke) tweede dampremmer is namelijk de makkelijkste (snelste) optie.
 
De 1e damprem is kapot, dus eventueel vocht tussen de 1e en de 2e kan eruit.

Vocht gaat naar de plek waar het minste vocht is, meestal is dat buiten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu