Conifeer wordt te hoog

Tussen onze voordeur en het naastgelegen raam staat een coniveer op pakweg 75cm van de gevel (stamt nog van vorige bewoners). Hij is ruim 2m hoog en in bolvorm gesnoeid. Die bol is ruim 1 meter doorsnede. Omdat die conifeer steeds hoger wordt, belandt de arm van de zonwering nu in de conifeer. De oplossing is het ding rondom snoeien tot een smallere vorm zodat de arm van het zonnescherm er langs kan. Alleen is zo'n bol van buiten wel groen, maar kaal van binnen. Wordt dat na het snoeien weer groen door nieuwe uitlopers?

conifeer.jpg
 
Een conifeer kun je gewoon snoeien/knippen.
Dat deed ik bij ons vorige huis ook altijd.
Maar ja je kunt hem niet meteen een halve meter terug snoeien.
Dan wordt hij waarschijnlijk niet meer groen.
 
Meestal kun je er wel 5 tot 10 cm afsnoeien zonder dat hij bruin wordt, maar hou er rekening mee dat je dat wel elk jaar opnieuw moet doen.
Moet hij weg dan even wachten tot van de herfst, hem er nu uithalen dan maakt hij geen enkele kans om het te overleven. Zet je hem dan op een verkoopsite met gratis af te halen dan hoef je hem vaak ook nog niet zelf uit de grond te spitten maar wordt het voor je gedaan en kan hij ergens anders weer vrolijk verder groeien.
 

Gerelateerde klussen

Reacties
5
Weergaven
3K
Buiten en tuin
Peter
Reacties
3
Weergaven
2K
Buiten en tuin
De Haan
Reacties
4
Weergaven
3K
Buiten en tuin
De Haan
  • Gesloten
Reacties
17
Weergaven
46K
Buiten en tuin
De Haan
Reacties
13
Weergaven
20K
Buiten en tuin
12mark12

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu