Buitendeur pas maken door kozijn aan te passen

Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi,

Wij hebben een oud huis met afwijkende maten. De buitendeur (achter) sluit niet goed meer en is krom. Maat van de deur is 2.15 bij 1.05 mtr.
Een deur laten maken is geen optie dit werd voor ons te kostbaar.

Nu kunnen wij wel deuren krijgen in de goede hoogtemaat maar niet breder dan 93 cm.
Is het een optie om het kozijn aan te passen?
Alle raad is welkom.

Groetjes Marja
 
Wat mischien wel een optie is,.. dat is als je handig bent.
Van een multiplex exterieur 40mm plaat (1220x2440) een deur maken, dit gebeurt vrij vaak . heb zelf al meerdere deuren op die manier gemaakt.

Je zou hem op maat kunnen laten zagen, bij e bouwmarkt, en dan ben je ongveer 100 euro kwijt, je zou er zo een gat voor een raam in kunnen zagen, en met een boven frees de sponing erin frezen.. en desnoots zelfs met een puntfreesje nepverbindingen (V-groefjes) erinfrezen, lijkt ook leuk.

Een andere optie is, bij de bouwmarkt een tussenstijl kopen, van de zelfde afmeting (voornamelijk de breedte) heeft als je bestaande kozijn, dan kun je de contoeren van je kozijn, dus je boven en onderdorpel uit de tussenstijl, ( de nieuwe gekochte) zo plaatsen dat de deur er wel in past, plaats hem dan wel aan sluitzijde, en NIET aan de scharnierzijde, dit zou te veel vragen van zn tussenstijl.. aangezien je hem niet naar behoren vast zal kunnen krijgen (namelijk van boven af door te schroeven).

De gat/ruimte die je nu hem overgehouden , kun je in de sponing dicht zetten met exterieur multiplex 18mm en dan van binnen uit isolatie er tussen te doen, en dan daar ook een strookmultieplex overheen.. op die manier zou het ook moeten willen.
 
kozijn.gif

bovenaanzicht-tussenstijl.gif
Origineel Amdusias
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu