Buiten keuken / BBQ vuurvaste steen

Hoi,

Ik ben bezig een buitenkeuken / BBQ te maken in mijn tuin onder het afdak. Het onderstel is gemaakt van opsluitbandjes als fundering en bakstenen. Plat daarop weer zwarte betonbandjes als blad.

Heb nu vuurvaste stenen gehaald en die met vuurvaste mortel hierop gemaakt. Daarboven zijwanden en achterwand van dezelfde vuurvaste stenen. De linkerkant is heb ik draadeindjes in de voeg verwerkt als "rooster" om hout op te stoken zodat ik de kooltjes er onderuit kan scheppen.

Het probleem nu echter is de opstaande stenen nu al los laten. Ze hebben netjes een week uitgehard. Nu heb ik me al bedacht dat het ijzer misschien uitzet maar dat kan niet alleen de reden zijn. Nu heb ik de volgende vragen.

1. Ik vond de vuurvaste mortel erg moeilijk te verwerken. Volgens de mengwijze op verpakking werd hij vrij droog en "vloeit" hij niet makkelijk. Enige tips?
2. Tijdens het metselen al lijkt het niet lekker te hechten. Enige tips?
3. In de bijlage zie je hoe het was, maar de opstaande wandje heb ik nu losgehaald. Moet ik de "spouw" tussen de linkse bakstenen en vuurvaste stenen juist wel of niet vullen met mortel?

Alvast bedankt.
Daan

IMG_20210401_184516.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan