Bosch vaatwasser: knipperende symbolen kraantje & glansmiddel

Wij hebben een Bosch vaatwasser SMV95M30NL/D1 (FD: 9609) van eind 2016. Sinds start deze regelmatig niet op: de ledjes 'kraan' en 'spoelglans' knipperen beiden snel.
Regelmatig start de vaatwasser wel bij het aanzetten, na bijv. resetten van de machine, de vaat wordt dan ook goed schoon & droog. Het lijkt puur willekeurig!

De led projectie op de grond met de resterende tijd werkt niet meer als we de vaatwasser wel laten draaien.

Heeft iemand een idee? We hebben de vaatwasser altijd goed onderhouden: denk aan de vaat vooraf afspoelen, de zeef schoon houden, en regelmatig een onderhoudsprogramma draaien.
 
Inmiddels weet ik dat de kabel(verbinding) tussen de deur en de machine zelf stuk is. Bij het openen van de deur kwam er net een flinke vonk uit het scharnier rechtsonder. De machine doet nu echt helemaal niets meer.

Wie weet hoe (of waar) ik dit kan laten repareren?
 
Bosch net aan de telefoon gehad. Hun monteur vraagt 129 euro starttarief, en bij een eventuele reparatie arbeidsloon en kosten materiaal. Als er echt een serieuze fout vanuit henzelf is dan passen ze coulance toe.

Of er sprake is van een serieuze fout is natuurlijk arbitrair. Ik zou zeggen van wel gezien de combinatie van een flinke vonk (en ene plopgeluid), samen met het feit dat de aardlek eruit lag, wat wijst op een lekkage van stroom ergens.
 
Tja , als je redelijk overtuigd bent dat het niet aan jullie, het onjuist gebruik ligt, moet je het risico maar nemen, toch?
Die 130eu zul je elders ook wel kwijt zijn en dan zal er zeker geen sprake van coulance.

En het is best redelijk en gangbaar dat je na 8 jaar ook zelf iets bijdraagt.
 

Gerelateerde klussen

Reacties
1
Weergaven
695
Keuken
Sleutelmeneer
Reacties
0
Weergaven
2K
Keuken
Koenvw
Reacties
1
Weergaven
5K
Keuken
S.oldeerbout
Reacties
1
Weergaven
23K
Keuken
Repair-man
Reacties
2
Weergaven
9K
Keuken
Jacovb

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu