Binnenmuur geen cement tussen bakstenen

In de muur van de slaapkamer ontstaan scheuren in het stucwerk. Dit is al eens opgelost met een gaasje over het scheurtje en daarna opnieuw gestuct.
Na een paar jaar kwam de scheur weer terug. Dit weekend maar eens alles wat los zat eruit gehakt en tot mijn verbazing zat er achter de scheur een stuk bakstenen die niet met cement aan elkaar verbonden zijn. Hier zat slechts een stukje hardhout in.

Is dit de normale gang van zaken (hoort dit zo)? Ik kan natuurlijk heel gemakkelijk tussen de stenen cement gaan proppen maar voordat ik misschien een probleem veroorzaak eerst de vraag maar even aan jullie stellen. Al mijn buren hebben dit probleem ook dus vermoedelijk is dit bij hen ook zo aangelegd.

Graag jullie advies :-)

IMG_0244.JPG

IMG_0245.JPG
 
Hier zit echt wel cement tussen alleen is hier een flinke scheur ontstaan als gevolg van een verzakking. Als de oorzaak niet opgelost word blijft het gevolg terug komen.
 
Oké ik heb nogmaals met een zaklamp gekeken en het lijkt er inderdaad op dat dit ooit wel gevoegd was. Dit huis is uit 1958 en is niet geheid maar de fundering staat op de klei (op een breede plaat).
Als er vrachtwagens of trekkers langsrijden dan schudt het huis. Ik kan me voorstellen dat in de 65 jaar dat dit huis staat deze scheur ontstaan is? Alle woningen hier hebben deze scheuren bij de ramen boven.
Wat zou ik nou het beste kunnen doen? Hoe kom ik nou achter de oorzaak van deze scheur?
 

Gerelateerde klussen

Reacties
1
Weergaven
77
Binnenmuren, wanden en plafonds
IJkenhout
Reacties
2
Weergaven
107
Binnenmuren, wanden en plafonds
Beginnende_klusser

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu