Binnendeur klemt na verbouwing in het midden bij het slot

beste klussers,

na een lange verbouwing heb ik de binnendeuren teruggehangen. Eentje daarvan klemt in het midden bij het slot. De ophangpunten heb ik al maximale naar binnen gedraaid en in het kozijn heb ik de ophanging maximaal naar buiten uitsteken. Toch klemt het nog in het midden, zie foto's. Wat kan ik het beste doen? schuren?

IMG_9509.JPG IMG_9510.JPG IMG_9511.JPG IMG_9512.JPG IMG_9513.JPG IMG_9514.JPG
 
Deze deur is afgeschreven. Als hij bijna dicht is, moet je zelf al gezien hebben dat hij zo krom is als een hoepel.

Klein zagen en afvoeren. Nieuwe deur bestellen en terug hangen.
 
@BertPleizier Hi Bart, heb je helemaal gelijk in. Maar hij is krom in de andere richting, als je snapt wat ik bedoel. Daarom zitten er onder en boven kieren en in het midden niet. Maar dat zou dan toch niet moeten betekenen dat hij niet meer dicht kan? Of is de deur ook krom in de breedte?
 
Dit zijn kwalitatief gezien matige deuren. Veel meer dan een vuren rechthoek met daarin kartonnen honingraad is het niet. Daar overheen is een paar millimeter dikke plaat gelijmd en het geheel voorzien van een folie / lak.

Zodra deze deur scheef en / of vochtig wordt weggezet vervormd deze helemaal. Hout zet uit, buigt krom, enz. en komt niet meer in de oude vorm. Door de krachten in het vervormde hout gaat ie alle kanten op krom staan en kan hij dus ook iets breder worden.
 
Komt deze deur wel uit dat kozijn en heb je niet per ongeluk een deur omgewisseld met een andere deur?
Staat een deur bol dan is dat vaak vrij eenvoudig terug te duwen door er een klosje tussen te zetten en dan de deur met kracht in het slot te duwen en zo een paar dagen te laten staan.
Is een deur hol dan wordt het al moeilijker om dat in het kozijn te regelen en is het vaak een kwestie van uit het kozijn halen, plat om de grond leggen en dan met gewichten een aantal dagen terug duwen.
wel altijd iets verder doorduwen dan nodig is omdat de deur altijd weer iets terug veert.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu