Betreft de inbouwkast een draagmuur?

Goedemorgen,

We hebben recentelijk onze eerste woning gekocht en krijgen binnenkort de sleutels. Op dit moment zijn we een beetje aan het kijken wat we willen doen qua verbouwingen. Eén van deze verbouwingen is de keuken. Voor wat betreft de keuken willen we meerdere dingen doen, één hiervan is de bestaande inbouwkast verwijderen.
Tijdens de bezichtiging en in latere gesprekken met de verkopende partij van de woning is onduidelijk gebleven of de inbouwkast een draagmuur betreft of niet. De verkopende partij benoemde dat het vroeger wellicht eens een openhaard was geweest, wat nu dus is omgevormd tot een inbouwkast.

Qua bouwtekeningen is er helaas niks relevants. Wel heb ik de plattegrond-afbeeldingen en een foto van de inbouwkast toegevoegd.
Is op basis hiervan iets te zeggen over of het kleine stenen muurtje dragend is of niet?

Hoor graag jullie adviezen!

keukeneersteverdieping.PNG keukenbeganegrond.png inbouwkast.png
 
Uit de bouwtekeningen is helaas niet veel te halen.

Inmiddels zijn we verder met klussen en hebben we de inbouwkast zover gesloopt dat de muur zichtbaar is. Bijgevoegd heb ik enkele foto's van toen we de inbouwkast net open hadden en je de muur kon zien. Ook bijgevoegd is een filmpje, iets later in het proces, waarbij de draagmuur ook gefilmd is. Is hier al meer uit te halen v.w.b. de functie van de muur?

Aan het begin zie je een openhaard schacht, hier gaat het niet om. Het gaat om het muurtje achter de openhaard. Wordt vanaf 4 sec gefilmd.



draagmuur1.jpeg

draagmuur2.jpeg

draagmuur3.jpeg
 

Gerelateerde klussen

Reacties
6
Weergaven
3K
Draagconstructie
IJkenhout
Reacties
1
Weergaven
195
Draagconstructie
IJkenhout
Reacties
3
Weergaven
400
Draagconstructie
Jackd
Reacties
3
Weergaven
749
Draagconstructie
Boertje125

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu