Bestaande koof uitbouwen

Dag Allemaal,

Ik ga mijn keuken vervangen. Hierbij ga ik de locatie van de afzuiging ook verander voor een plafond afzuigkap. Deze komt vastgeboord in het plafond te hangen.

Boven de bestaande keuken hangt reeds een koof (gipsplaten en gestuuct). In de afbeelding hieronder is deze afgekadert/ingekleurd in het oranje (voor de duidelijkheid deze loopt recht en loopt ook al over een gedeelte van het te plaatsen keukeneiland.

Echter komt de koof niet ver genoeg en (mogelijks maar vermoedelijk niet) dient deze wat dieper te zijn voor het kunnen plaatsen van de plafond afzuiging.

Ik heb niet zo veel zin om de bestaande koof (8m2) er volledig af te slopen (en kijk dus naar een uitbreiding van de huidige koof) is er naar jullie inzicht een praktische mogelijkheid om een bestaande koof uit te bouwen/uit te breiden?



0UROOxAO2CxneDPcXqcdHIwo.png
 
om de koof te vergroten zal de gipsplaat er toch afmoeten, als je de koof verbreed of verdiept lijkt me dat je eea ook weer netjes aangestucd wil hebben dus de gehele koof slopen en daar plaatsen waar je hem hebben wil lijkt me dan niet veel meer werk.
 
Ha Marcn, klopt. Je bedoelt de gisplaat aan het uiteinde (de verticale) neem ik aan. Ben het met je eens dat als de koof ophoudt bij de tekening, het volledig slopen van de koof een beste optie zou zijn (echter loopt deze nog (buiten de afbeelding om) 2 meter door naar achter (kollossaal ding!) waardoor ik op zoek ben naar een wat meer practischere oplossing :lol:
 
Plaats eens een foto van de koof. Uitbreiden kan wel, maar waar je gipsplaat verlengt, moet de naad wel op één rachel komen. Anders gaat het scheuren.
 

Gerelateerde klussen

Reacties
2
Weergaven
143
Draagconstructie
Marcn.88
Reacties
3
Weergaven
387
Draagconstructie
Boertje125
Reacties
9
Weergaven
581
Draagconstructie
Bakker_F
Reacties
2
Weergaven
657
Draagconstructie
Marcn.88
Reacties
0
Weergaven
810
Draagconstructie
DaveS01

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu