Badkamer project

Status
Niet open voor verdere reacties.
Het is een verhaal met een paar vragen, maar heb zeer goede ervaringen met adviesen hier. Zal eens kijken voor sketch up of tekening of zo. Is misschien duidelijker.

Na diverse kamers gehad te hebben met opknappen is als laatst de badkamer aan de beurt. De situatie is als volgt:
Wand moet opnieuw betegeld worden. Heb wc al zelf gedaan; dit is een iets groter project. Ouwe tegels en slechte stuc laag is verwijderd en nu bestaat het grootste gedeelte van de bestaande muur uit baksteen. Neem aan dat tegelen makkelijker werkt wanneer de wand egaal is en uitgevlakt.

Mijn idee:
Muur voorstrijken met stucprimer
Muur vlak zetten met roodband, wel ruw laten voor tegelen.
Voorlijmen
Tegelen.

De vloer bestaat nog deels uit oude tegels waar ik overheen wil tegelen. Het deel waar de oude douchebak stond is kaal tot op beton. Er zit hoogte verschil tussen deze twee delen. Aangezien het een inloop douche wordt komt er zo'n rooster afvoer, en die moet meen ik in beton vastgezet worden. Hiermee wil ik hoogte verschil tussen de twee vloeren opvangen, om daarna alles te tegelen. Een beetje af laten lopen naar de afvoer toe.
Daarnaast wil ik de badkamer uitbreiden door wand van Gasbeton te maken. Blokken van 10cm dik. Die aan buitenzijde gestucd worden en aan binnenzijde betegeld. Ze kunnen in profiel op vloer gemaakt worden en verankerd in de muur plus in de gasbetonwand die er haaks op komt.
Mijn idee:
Gasbeton voorstrijken en vlakstuccen.
Gasbeton voorlijmen en betegelen.

- Is gasbeton met tegels stevig genoeg om wastafel aan op te hangen of moet ik daar extra versteviging voor aanbrengen?

Grootste klus is een fundering maken aangezien uitbouw gedeeltelijk op zand staat en wil zeker zijn dat er niks verzakt.
Geul van 50cm diep gegraven en 40 breed en die wilde ik volstorten met beton, ijzeren staven in grond. Zeil erin en volstorten. Vorst is geen probleem wand bevind zich 'binnenshuis'

Zijn er belangrijke zaken op op te letten?
- Hoelang moet het drogen voordat er betegeld kan worden?
-
Hopelijk gaat deze laatste klus goed.
Dank
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Gerelateerde klussen

Reacties
8
Weergaven
100
Draagconstructie
Rogeeke1
Reacties
6
Weergaven
701
Draagconstructie
Walker
Reacties
10
Weergaven
1K
Draagconstructie
UtrechtHJ
Reacties
2
Weergaven
853
Draagconstructie
SuperMarty

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu