Bad ombouw

Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik wil graag een badombouw maken. Ik dacht zelf aan van die lichte witte blokken die je kan lijmen.

Echter op een feestje hoorde ik iemand zeggen, oh daar heb je hele eenvoudige kant en klaar oplossingen voor, die blauwe dingen...

Verder kwamen we niet, maar ik ben toch wel erg benieuwd wat dat is. Aangezien een kant en klaar oplossing als ombouw nu wel goed zou uitkomen ivm tijd
 
Zelf heb ik het met watervast multiplex gedaan. Grote vorodeel tov blokken is dat je een plaat klem kan zetten onder de badrand en dan vastschroeven. Op die manier heb je altijd een goede ondersteuning van de badrand. Met blokken is het altijd een gepiel om een goede ondersteuning van de rand te krijgen.

Wediplaat kan nog beter tegen water dan watervast multiplex, maar of je dat nodig vindt, moet je zelf beslissen. Per m2 zal wediplaat nog duurder zijn dat watervast mulitplex, maar die laatste koop je vaak weer in platen van 122 cm breed, en dat is twee keer zoveel als je nodig hebt. Wediplaten zijn 60 cm breedt en dat komt meer in de buurt voor een badombouw.
 
Als je een wedi-plaat een beetje handig kunt plaatsen gaat het ook veel sneller. En het geeft minder rotzooi dan aanwerken met gasbetonblokken. Als je het toch met gasbeton wil doen (wat ik zelf ook doe, maar op het werk daarentegen met wediplaat), dan zou ik de blokken verticaal zetten. Bovenin zaag je "vissenbekjes", dit kun je makkelijk doen door bij ieder blok een hoekje af te zagen, samen met het volgende blok heb je dan een mooie opening. Die blokken zet je dan met een centimeter of twee speling onder het bad. Dan pur je via de vissenbekjes ruimschoots alles vol en je bad draagt perfect op je blokken. Overigens allemaal volgens hetzelfde principe als een wedi-plaat. Als je een kunsstof bad hebt zorg er dan wel voor dat je het bad eerst vult.
 
Wel maf dat er wediplaat (super waterbestendig) wordt gecombineerd met PUR (niet zo waterbestendig). Wediplaten werken natuurlijk wel heel snel (en daarmee voor de professional goedkoop, want het scheelt uurtarief).
 
Dat is helemaal niet zo maf, het is vrijwel onmogelijk dat er water bij de pur kan komen, er zit een rand aan het bad waar de pur achter zit.
 
En er zitten tegels over heen.
Ik daag eenieder uit om een methode te geven waarbij:
- Het bad op een normale manier is te plaatsen (dus eerst het bad, dan de ombouw)
- Alleen waterbestendige materialen worden gebruikt
- En geen PUR wordt gebruikt (mocht je PUR niet waterbestendig noemen)

Ik hou me er voor aanbevolen, want ik kwam er niet uit.
 
Watervaste houten plaat (wat ik al eerder heb aangegeven) . Nog een voordeeltje: is stijver dan pur ooit zal worden. De plaat zit bij mij op een houten frame geschroefd. De onderkant is dichtgemaakt met kimband.

Maar ik debnk dat je je de komende 20 jaar geen zorgen hoeft te maken.
 
Mijn advies is:
Gebruik nooit geen houten platen in een badkamer, ook geen watervaste want die bestaan niet.

Wij maken het vaak mee, dat bij een verbouwing van een badkamer, waar een jaar of 10 a 15 geleden houten platen (ook beton triplex) zijn gebruikt, deze toch half zijn verrot door vocht doorslag of condens.
 
En wat is dan je advies voor het inbouwtoillet in de badkamer? Ik ben er zelf op zich van overtuigd dat een dubbele laag gipsplaat van 12,5 mm voldoet, maar daar zijn anderen het ook weer niet mee eens.
 
Graag bij de vraag van TS blijven, een toilet is niet aan de orde.
 
Een van de grootste merken inbouwreservoir levert zelf groene gipsplaten mee van 18 mm. Zoalng het GROENE gipsplaten zijn is de vochtbestendigheid geen probleem. Maar voor het bad heb je ook stevigheid nodig, dus daar geen gipsplaat. En inderdaad, in mijn ogen, geen hout.. Al is het maar omdat je hier achter een regelwerkje zou moeten maken. En dat is dan ook weer vochtgevoelig.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan