Asbest in beton en plafond?

Mijn vriendin en ik hebben gisteren de sleutels van onze woning uit 1957 gekregen. Vol enthousiasme zijn we aan de slag gegaan. We zijn een binnenmuur aan het slopen en hebben een slecht gemonteerde gipsplafond verwijderd. Echter beginnen toch wat twijfels op te borrelen of we niet met astbest materiaal aan de gang zijn. Ik heb een groot deel van de muur al gesloopt, plafond nog niet veel aan gedaan. Daar zijn alleen wat planken verwijderd die 2 jaar geleden zijn geplaatst door een bedrijf. Het gaat vooral om wat er achter het ijzeren net met oranje betonstukjes zit. Wat denken jullie asbest of niet? We gaan ook een test laten doen.



IMG_2259.jpeg

IMG_2257.jpeg
 
Bimsbeton of drijf steen, het gaas is stucgaas.
Beide niet verdacht.
Asbest inventarisatie is misschien verstandig als je zelf niet de kennis hebt.
 
Bedankt voor de snelle reactie @Rola. Die vezels die er boven zitten, is dat onderdeel van het stucgaas? Leek mij zo raar door de draden, je zit het linksboven op de foto.

We hebben een asbestrapportage uit 2022, maar daar kwam alleen buismateriaal en wat kleine dingen naar voren. Die zijn toen ook aangepakt door Heimstaden.

Bedankt voor de snelle reactie!
 

Gerelateerde klussen

Reacties
5
Weergaven
187
Asbest in huis
Rola
Reacties
5
Weergaven
742
Asbest in huis
Jeroen
Reacties
5
Weergaven
965
Asbest in huis
Boertje125
Reacties
5
Weergaven
41
Asbest in huis
Jackd
Reacties
4
Weergaven
154
Asbest in huis
Bbb1989

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu