Airco resonantie voorkomen.

Haemmertime

Vaste beantwoorder
Komende week komt men een airco installeren, en in het kader van beter voorkomen dan genezen wil ik graag wat advies wat betreft de buitenunit.
Airco komt op een dakterras te staan, de opbouw is als ik het goed zeg een kanaalplaat vloer, met daarop epdm dakbedekking, en daarop terrastegels op rubber tegeldragers.
Airco is een multisplit van 3,5KW, en komt op kunstof balken te staan, nu kan ik er prijzige bigfoots onder zetten, maar een rubber tegel doet net zo veel.
Nu maak ik mij niet zo heel veel zorgen, want op het andere dak(zelfde opbouw) heb ik een warmtepomp staan, en in vollast hoor je die ook niet binnen.

Maar kan ik de ondergrond nog verbeteren? dwz moet er massa bij, dus iets van een grindtegel, of moet er demping bij, extra tegeldragers of een rubberen tegel?
of een combinatie van beide, en wat is dan de exacte opbouw?
Wie helpt mij op weg?
 
Inmiddels staat ie. Ik heb de tegeldragers vervangen voor nieuwe, en 6 tegels los gelegd van de rest van het terras, dus 3 mm extra ruimte tussen de tegels. Op de tegels zelf heb ik 2 rubber tegels gelegd. Conclusie, ik was bezorgd om niks.
 

Gerelateerde klussen

Reacties
11
Weergaven
320
Elektrisch, verlichting en ventilatie
HijIsEenBeetjeDom
Reacties
1
Weergaven
123
Elektrisch, verlichting en ventilatie
The headhunter

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu