Airco geur overlast

Wij hebben al een tijdje last van stank overlast van onze airco op de slaapkamer. We hebben zelfs de monteur als langs laten komen die heeft gekeken of er een lek te vinden was maar deze kon niks vinden. Echter blijven wij het toch als vervelend ervaren. Tevens is ons al wel vaker opgevallen dat wanneer het erg warm wordt het lijkt, zeker als de fan op een lage snelheid draait, of hij moeite heeft met het afvoeren van de condens. Dit in combinatie met de stank doet mij vermoeden dat er ergens water blijft staan wat dus voor die geur zorgt. Nu is de airco zelf helemaal na gekeken en die is goed, dus ben ik verder gaan kijken en mij viel het volgende op aan de condensafvoerpijp. Deze lijkt uit de airco vrij snel een hele flauwe helling van max 0,5cm te maken voordat deze door het gat naar buiten gaat. Zou het kunnen dat dit er toe leidt dat er water in die slang of het uiteinde van de airco blijft staan en dat dit voor de slechte afvoer en stank zorgt?

20240810_083626.jpg
20240810_083609.jpg
20240810_084025.jpg
 
Dat hangt ervan af, zit er een pompje in of is het vrij verval, zit het ergens op het riool of loopt het naar buiten?

Geurklachten is wel heel breed, en airco die een tijd heeft uitgestaan geeft ook een typische airco lucht als je hem dan start.

Ventilator goed schoon, filters schoon, vedamper schoon, condensbak schoon?
 

Gerelateerde klussen

Reacties
11
Weergaven
319
Elektrisch, verlichting en ventilatie
HijIsEenBeetjeDom
Reacties
2
Weergaven
316
Elektrisch, verlichting en ventilatie
Haemmertime

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu