Afvoer vrijstaand bad

Goedemiddag,

Samen met mijn partner hebben wij een nieuwe woning gekocht. Hiervoor hebben wij een vrijstaand bad gekocht die wij in een aparte kamer willen gaan plaatsen. Dus niet in of bij de badkamer. Dit omdat de vorige bewoner de badkamer zodanig heeft opgeknapt dat we dit niet willen slopen.

Dus we willen een soort van ''spa-room'' maken. Maar hier zit nog geen wateraansluiting en nog geen afvoer. Kamer ernaast wel wasmachine, droger en CV ketel.
Nu was mijn idee om warm en koud water hier vandaan te halen en de afvoer aan te brengen en aan te sluiten bij de wasmachine.

Ik twijfel er aan of ik uitkom met de afvoer. Of er voldoende afschot is, of dat door de waterdruk/gewicht vanuit het bad dit zich wel wegdrukt in de afvoer?
Of heeft iemand een tip of advies hiervoor?

Zie ook mijn schets hieronder.

Bad.PNG
 
Je hebt een rondlopend traject voor de warm en koudwaterleidingen (rood en blauw) getekend. Is het dan de bedoeling dat ook de afvoerbuis hetzelfde traject volgt?
De afstand is dan wel zeer lang voor een quasi horizontale leiding met nogal veel bochten.
Ik zou het zo doen dat alle leidingen de kortste weg volgen en dan zal je die moeten inwerken in de vloer of de vloer verhogen.
Als afschot moet je rekenen op ongeveer 1 cm per meter zowel voor een bad als voor andere toestellen.
 

Gerelateerde klussen

Reacties
1
Weergaven
588
Reacties
1
Weergaven
4K
Badkamer, waterleiding en afvoer
Henk253
Reacties
8
Weergaven
125
Badkamer, waterleiding en afvoer
thomas46
Reacties
36
Weergaven
564
Badkamer, waterleiding en afvoer
Colinvos

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu