Afvoer pompje airco

We hebben op de slaapkamer een airco waarbij een condens afvoerpompje geïnstalleerd is.
In het pompje blijft altijd een laag water staan.
Zodra de vlotter een bepaalde hoogte heeft begint hij te pompen, dat klopt dus hoe het moet werken.

De vraag is alleen of het normaal is dat er een bepaalde laag condens in het afvoer pompje blijft staan. (zie omcircld blokje)
Dus als de airco niet in gebruik is staat er toch water in het blokje, alleen niet zo hoog dat de vlotter weer omhoog gaat.


1000005103.jpg
 
Dus als de airco niet in gebruik is staat er toch water in het blokje, alleen niet zo hoog dat de vlotter weer omhoog gaat.
Het lijkt me dan heel verklaarbaar, dat er nog een laagje water blijft staan. Want hoe zou dat water dan anders weg moeten, dan alleen door verdampen? Wanneer de vlotter niet hoog genoeg staat om de pomp in te schakelen, kan de pomp dus niet draaien en zal er wat water achterblijven. En vanuit een dergelijke tamelijk gesloten ruimte zal vrijwel niets verdampen.

Wat is hier je probleem?
 
Er is geen probleem, vroeg me af of dat normaal is.
En dat laagje water staat stil en ziet er ook niet fris uit.
Airco krijgt trouwens volgens contract wel 2 jaarlijks onderhoud en heb het zelf tussendoor ook nog een keer extra laten reinigen door de firma die het aangelegd heeft.
Dit omdat er in het open keuken gedeelte ook een unit hangt en er toch altijd kookdamp is ondanks afzuiging.
Airco is van 2019.
 
Pompje en vlotter systeem zorgt er gewoon voor dat het nooit helemaal,100% wordt leeggezogen. Er komt altijd nieuw water bij en dus zal er nooit hetzelfde laagje water blijven staan, so nothing to worry about.

In sommige systemen (kan niet zien of dat bij jouw ook het geval is) is het zelfs nodig en dient het als stankafsluiting.
 
Vlotterbakje moet je minimaal jaarlijks reinigen, er zet zich een biofilm af welke na een tijdje de drijver blokkeerd.
Mooiste is dit te doen vlak voornhet koelseizoen.
 
Als ik de handleiding bekijk (kan hier van de site van de fabrikant gedownload worden), dan zit er aan dat klepje een rand, waaraan je het dekseltje omhoog kunt schuiven en het eraf geclipst kan worden.
In de handleiding staat ook beschreven dat je het pompje met een anti-bacterieel middel kunt reinigen. Zo'n middel is te vinden, door op het Internet te zoeken met "antiseptische reinigingsmiddelen". Dan kom je oa. bij D****l, een van de bekendste middelen op dat gebied, gebruikt in de gehele medische en verpleegkundige industrie, te verkrijgen bij elke drogist.

Overigens staat er op de site van de fabrikant van dat systeem ook een video, waarin te zien is, dat de vlotter werkt met een magneetje dat omhoog geduwd wordt als de vlotterkamer zich vult. Daar zal dan ongetwijfeld een zgn. reed switch tegenover zitten, een klein magnetisch gevoelig schakelaartje in een hermetisch gesloten glazen buisje. Ik vroeg me namelijk al af wat voor schakelaar daarin zou zitten, zo vlak bij het water. Daarmee is het mij duidelijk, misschien ook interessant voor anderen.
 
Laatst bewerkt:
Ik kom nog even terug op reinigen.

Waarmee kun je het beste de afvoer goot reinigen, ik weet dat je geen agressieve reinigingsmiddelen mag gebruiken, maar wat dan wel.
Ik lees veel advanced dreen clerner one shot, maar dat is toch meer voor verstopping??
Wil gewoon elk kwartaal de condensafvoer reinigen zodat het ook via het pompje naar buiten loopt.
Een of ander anti bacterieel middel maar dan natuurlijk wel geschikt voor airco.
Makkelijkste is vloeistof lijkt mij. Om dat dan met zo'n speciaal flesje met slangetje er in te laten lopen.

Enig voorstel wat ik kan gebruiken voor een bepaald iets om het daar mee te doen, ik hoor het graag
 
Ik denk dat je het beste even een bericht aan de fabrikant van de betreffende afvoerpomp kunt sturen. Want ik heb zelf geen idee of het door jou genoemde middel wel of niet schadelijk is voor de vlotterruimte en/of de pomp.

Het middel dat ik in #8 noemde (zelf even zoeken, we noemen hier merknamen) is in elk geval zowel geschikt om wonden mee te reinigen als om bijv. tafels in medische kringen schoon te maken. Of dat voldoende reinigt weet ik niet, maar het is beslist niet agressief. Het wordt als vloeistof verkocht, los je op in een bepaalde hoeveelheid water. Er bestaan natuurlijk meer van dergelijke middelen in de medische branche, maar dit is gewoon een erg bekend spul. Het zit alleen niet in zo'n flesje met zo'n tuit.

Meer wil ik er niet over zeggen.
 

Gerelateerde klussen

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu