Aftakking in 16 mm installatiebuis voor ventilator

Hallo klussers, ik wil een sleuf frezen voor een 16 mm elektrabuis t.b.v. een wandcontactdoos aan het eind. Ergens in deze buis moet ook nog een aftakking komen voor een inbouwventilator. Vanwege het afvoerkanaal van de ventilator kan er geen inbouwdoos (volledig) achter de ventilator verborgen worden. Zijn er elegante (= kleine, en daardoor achter de ventilator te verbergen) oplossingen om middenin een buis een aftakking naar voren te maken zodat de draden rechtstreeks op de juiste plek door de achterkant van de ventilator naar binnen gaan (er zit een gat hiervoor in de achterkant rechts van de afvoerbuis; tussen afvoerbuis en gat zit ca. 1 cm, en ook tussen het gat en de buitenrand van de ventilator zit ca. 1 cm)? Of is het advies toch een inbouwdoos te plaatsen onder de ventilator, bijvoorbeeld half achter de ventilator en dat weg te stucen? In dat geval, blijft stucwerk wel goed (zonder scheurvorming op termijn) zitten op zo'n dekseltje van een inbouwdoos? Hangt dat nog af van hoe dik gestuct wordt? Bedankt voor jullie tips!
 
Verbindingen moeten bereikbaar blijven, dus niet de inbouwdoos dichtstucen.

Kun je vanuit de WCD niet met een extra leiding terug naar de ventilator? Of vanuit het punt waar de leiding naar de WCD vandaan moet komen 2 aparte leidingen leggen, als dat makkelijker is.
 
Bedankt voor het advies. Een extra leiding terug zou wel kunnen maar ik vond het zelf wat ver gaan om hiervoor twee sleuven te frezen. Ventilator en WCD liggen namelijk al mooi op een lijn. Maar goed, dichtstucen mag dus niet. Hoe zou ik zo'n extra leiding netjes laten eindigen achter de ventilator? Gewoon stukje flex buis aan het eind naar voren laten buigen tot tegen (of door) de achterkant van de ventilator?
 
Je hoeft niet een extra sleuf te frezen, je kunt ook één bredere sleuf frezen. :wink:

Ja zo zou ik het wel doen. Alleen zou ik liever vaste buis pakken i.p.v. flex maar dat zal op zo'n klein stukje het verschil ook niet maken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu