Advies verplaatsen kozijn aanbouw huis koude brug onderbreking

Goedenavond,

We zijn een jaren 70 huis (doorzonwoning) aan het verbouwen en deze heeft een balkon aan de voorzijde, maar dit balkon wil ik bij het woongedeelte aan gaan trekken. Opzich is dit redelijk goed te doen alleen ik heb nog wat advies nodig voor een koude brug onderbreking.

Bij de huidige situatie zit bij het kozijn op de beneden en boven verdieping een uitsparing in het binnenblad voor het voorkomen van vocht en koudebrug problemen. Ook hier kan de spouwlat in geplaatst worden voor het stelkozijn. Omdat in de nieuwe situatie het kozijn 1meter verplaatst wordt naar buiten (op de beneden en boven verdieping) moet hier ook een oplossing voor komen.

Echter als ik hier ook een uitsparing ga maken dan ben ik bang dat de muur vrij komt te staan en hierdoor instabiel gaat worden.

Hebben jullie nog suggesties wat de beste aanpak is in deze situatie?

Zelf zit ik te denken om een zaagsnede van +-30mm te maken bij het kozijn en deze uitsparing opvullen met Foamglas (in plaats van een spouwlat) en om de 50cm een spiraalanker 6mm in het metselwerk te plaatsen.

Ik hoor het graag

Knipsel.JPG
2.png
 
Bij de plek nieuwe situatie is dat een woning of is het buiten of muur.
Als het een buitenmuur is hoe hebben ze het toen gemaakt?
 
Als er voldoende spouwankers aanwezig zijn, kan die sleuf gerealiseerd worden. Deze kan je localiomet een metaaldetector.
Het huidige balkon is zeer waarschijnlijk ook een koudebrug, vloeren werden in die tijd nog doorgestort.
 

Gerelateerde klussen

Reacties
8
Weergaven
180
Draagconstructie
IJkenhout
Reacties
5
Weergaven
408
Draagconstructie
Walker
Reacties
3
Weergaven
526
Draagconstructie
Walker
Reacties
5
Weergaven
1K
Draagconstructie
Edwinnn
Reacties
6
Weergaven
1K
Draagconstructie
Pookster

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu