Advies dikte balk overspanning schuifdeuren?

Hoihoi!

Na veel berichten hier gelezen te hebben dacht ik waarom niet mn vragen hier posten.
Ik zit in een verhuizing en wilde in mn nieuwe huisje uit 1953 twee schuifdeuren plaatsen met een halve voorzetwand om de deuren en de constructie helemaal weg te werken.

Ik heb een tussenwand staan met een doorgang van 150cm bij 202cm hoog.Ik dacht leuk daar ga ik schuifdeuren voor zetten, allereerst de muur zelf.Stucwerk heb ik verwijderd waar de deuren komen te hangen.Stucwerk was meer dan 3cm dik, nu het weg is heb ik vanaf het deurkozijn tot de kale muur 9cm in totaal.5cm voor de deur nis en 3cm voor de verticale staander van de voorzetwand met 1cm over voor de afwerking.Idee was de rail boven de latei vast te zetten aan de muur.Fijn af te stellen en daarna een balk boven de rail te plaatsen waar de voorzetwand op afgewerkt word en eventueel de rail in het midden van de doorgang ook nog eens aan de balk te bevestigen.
Dit omdat ik in het midden niks aan de muur vast kan zetten, er word daar niks gedragen
DSC_0515.JPG

DSC_0498.JPG



20201026_013046.jpg

Ik dacht namelijk dat als ik de horizontale balk aan de zijkanten van de muur bevestig plus eronder verticale staanders plaats ala de foto hierboven ik de draagkracht in het midden van de overspanning kan laten rusten op de balk en de staanders.Omdat ik nu ik het stucwerk boven de latei heb weggehaald en volgens mij het metselwerk niet echt geschikt lijkt om iets aan te hangen.
De latei raakt zo lijkt het niet eens de stenen zelf!
Mijn vraag is, als ik een dikke balk op de muur zelf bevestig maar alleen aan de zijkanten van de muur veranker.De balk krijgt daarnaast ook nog 4 verticale staanders onder zich om de voorzetwand op af te timmeren.Het geheel rust daar dan ook op...Twee staanders komen uitteraard net onder waar de overspanning begint.
Maar hoe dik moet die balk worden?
In feite gaat hij dan in het midden zweven.De overspanning word 150cm, maar wat voor dikte is genoeg om 2 cando deuren aan te laten rusten zonder dat de balk daar gaat inzakken..

DSC_0512.JPG

DSC_0510.JPG

DSC_0509.JPG


Alvast bedankt, ga zo de rail eerst bevestigen en dan van de week een dikke balk bevestigen, hoe dik tell me?

Groetjes,

Roberto DSC_0498.JPG
 

Gerelateerde klussen

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu