32mm afvoer voor wasmachine icm sanibroyeur

Hi allemaal,

Kort mijn situatie:

Ik woon in een jaren 30 woning waar op de bovenste etage een badkamer + CV en wasmachine staan. Bij het toilet in mijn badkamer zit een sanibroyeur om dit mogelijk te maken, de afvoer van mijn CV ketel en wasmachine loopt via de sanibroyeur (vermoed ik, alles is dichtgemaakt maar ik zie de buizen richting het toilet lopen waar de vermaler achter/in zit).

Nu is mijn oude wasmachine kapotgegaan, bij het loskoppelen viel het me op dat de afvoerslang niet in de buis ‘hangt’ maar geklemd zit. Dit komt omdat de buis 32mm zit.

De PVC buis waar de wasmachine afvoer in zit is in feite een (verlengd) T-stuk waar enerzijds de dunne buis van de condenspomp van de CV ketel in hangt en daarnaast dus de afvoerbuis van mijn wasmachine.

In andere topics las ik dat de sanibroyeur oa een oplossing is voor deze dunne afvoerbuizen, maar ik check het graag even.

Gaat dit problemen opleveren als ik een nieuwere wasmachine aanschaf of kan ik de afvoerslang ook gewoon weer in de buis klemmen?
 
Wat voor broyeur staat er nu?
Want er zijn meerdere soorten. Voor een toilet waar geen 90mm of grotere afvoer ter beschikking staat, wprdt een zgn. vermaler toegepast, daarmee wordt (mn de grote boodschap) eerst vermaakt, waardoor het door een veel dunnere afvoer kan worden afgevoerd.

Bij andere toepassingen, zoals een douche, bad of wasmachine/vaatwasser wordt een opvoer pomp (vuilwaterpomp) gebruikt, meestal omdat het afschot niet gehaald kan worden.
Deze pompen moeten voor een goede werking eigenlijk ook eerst omhoog pompen en daarna pas afvoeren.

Loopt de wasmachine afvoer (& cv) wel oom via de broyeur?

En daarnaast, wat komt er bij jou uiteindelijk op het 'hoofdriool' uit? Welke diameter?
 
De broyeur is de Saniwall Pro Up. Deze zit achter het toilet ingebouwd en heeft 3 inlaten voor zover ik begrijp. Daarvan zit 1 op het toilet, 1 op wastafel en 1 op de wasmachine/cv.

Ik durf niet te zeggen welke diameter op het hoofdriool uitkomt; ik vermoed iets wat wel hoort/normaal is omdat wij ook de 2e verdieping hebben waar geen sanibroyeur is (dus niet nodig dat alles vermaalt wordt en door een dunnere buis kan), dit is enkel op de bovenste verdieping van ons appartement.
 
Nou voor de sanibroyeur is 32mm eigenlijk prima, sterker dat wordt ook in de documentaire en installatie voorschriften zo genoemd.

Ik vraag me alleen of of het wel mogelijk is om op deze broyeur ook een wasmachine aan te sluiten. Jouw pomp is eigenlijk alleen voor een toilet en de andere ingangen voor wastafel, douche of bad. Bij een wasmachine komt er best een flinke partij water per pompbeurt dat hij verwerken moet.
Aan de andere kant werkt hij nu blijkbaar wel goed. Kan we voorstellen dat oudere wasmachines meer water verbruiken dan nieuwe.

Ik zou het even navragen bij de/een producent.
 
Bedankt! Ik ga even navraag doen bij de producent. Ik zag inderdaad dat deze sanibroyeur niet bedoelt is voor een wasmachine (andere weer wel..). En ik ga het gewoon proberen, misschien niet het slimste maar het gaat nu 6 jaar goed met een wasmachine van +-12 jaar oud, dus met een nieuwe/zuinige machine zou het ook moeten gaan.

Dank voor de reacties!
 
de nieuwere wasmachines pompen vaak krachtiger af dan oude machines, ze leveren dus meer liter afvalwater per minuut.
u zou eens kunnen kijken hoeveel liter per minuut uw broyeur kan afpompen en wat de nieuwe wasmachine afpompt, als die van de broyeur hoger is wordt dit geen probleem is dit lager dan de wasmachine wordt het lastig en is het te hopen dat de bak van de broyeur genoeg kan bufferen
 

Gerelateerde klussen

Reacties
16
Weergaven
1K
Reacties
6
Weergaven
15K
Badkamer, waterleiding en afvoer
Sewerboy
Reacties
2
Weergaven
1K
Badkamer, waterleiding en afvoer
ablableh

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu